НОВИЙ НІМЕЦЬКИЙ БЕЗПІЛОТНИК ПОТРАПИТЬ В УКРАЇНУ ДО КІНЦЯ 2023 РОКУ

Німецький оборонний концерн Rheinmetall до кінця 2023 року поставить Збройним силам України безпілотний комплекс для повітряної розвідки Luna NG, повідомляє Bild.

Вказується, що «безпілотний пакет» складається з наземної станції управління з кількома дронами, пускової катапульти, а також військових вантажівок. За інформацією виробника, безпілотник Luna NG є новітнім елементом системи БПЛА, який перевершує свого попередника за всіма важливими експлуатаційними характеристиками. Він не тільки може використовуватися як розвідувальна система, але також здатен забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв’язок.

Надлегкий фюзеляж забезпечує тривалість польоту понад 12 годин, а дальність передачі даних понад 100 км. Безпілотник забезпечує просторове покриття понад 30 000 квадратних кілометрів.

Rheinmetall зазначає, що БПЛА можна запустити практично з будь-якого місця з канатної катапульти, а посадка здійснюється автономно за допомогою диференціального GPS в мережі або на парашуті.

«Великою перевагою системи LUNA є її високий рівень гнучкості як під час транспортування, так і під час використання. Компактна наземна станція поміщається в невеликих транспортних засобах або стандартних кабінах, що дозволяє швидко транспортувати її, наприклад, гелікоптером. У польоті LUNA NG вражає своїми низькими акустичними, тепловими та радіолокаційними характеристиками», — йдеться на сайті компанії.

Поделиться публикацией