НОВА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ОПК ДОПОМОЖЕ ВИВЕСТИ УКРАЇНСЬКУ ОБОРОННУ ПРОМИСЛОВІСТЬ ЯКІСНИЙ РІВЕНЬ – О. УРУСЬКИЙ

Такі сподівання висловив віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, спілкуючись із представниками центральної та місцевої влади, бізнесу, громадськості та журналістами під час форуму «Україна 30. Безпека країни».

Про це 13 травня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

Зокрема, Олег Уруський розповів про дії, які зроблені та планує здійснити Уряд країни та Мінстратегпром для реформування української оборонної промисловості. А також назвав окремі аспекти Стратегії розвитку ОПК, яка нещодавно була ухвалена Урядом і вже незабаром має бути розглянута на засіданні РНБО.

‒Цей документ розрахований до 2030 року і має стати основою для підготовки державних цільових програм, спрямованих на розвиток оборонно-промислового комплексу України, – сказав міністр.

За словами очільника Мінстратегпрому, у Стратегії, зокрема, визначені пріоритетні напрями розробки та виробництва ОВТ. А саме:

– автоматизовані системи управління;

– ракетна техніка;

– засоби ППО та ПРО;

– високоточні засоби ураження, боєприпаси та продукція спеціальної хімії;

– засоби РЕБ;

– безекіпажні платформи, (повітряного, наземного й морського базування) та ударна робототехніка;

– екіпірування «солдата майбутнього».

‒ Обсяг коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення розвитку ОПК, пропонується визначити на рівні не менш ніж 0,5 % ВВП щороку, – уточнив Олег Уруський.

Віцепрем’єр-міністр України висловив сподівання, що в рамках дії нової Стратегії вдасться реформувати українську оборонну промисловість і вивести її на якісний рівень – як у налагодженні сучасного виробничого процесу, так і в створенні належних умов праці для українців.

 

 

 

 

Поделиться публикацией