ДЛЯ ЗАМІНИ ЗАСТАРІЛИХ ЗРАЗКІВ ОВТ СПЛАНОВАНО ПЕРЕОЗБРОЇТИ ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ НА ЄДИНІЙ БАЗІ ВІТЧИЗНЯНОГО ТА ІНОЗЕМНОГО ВИРОБНИЦТВА – О. СИРСЬКИЙ

Під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що для заміни застарілих зразків ОВТ сплановано переозброїти військові частини на єдиній базі вітчизняного виробництва, а також іноземного.

Про це 13 травня ц.р. повідомив портал АрміяInform.

Крім того, заплановано провести роботи з удосконалення конструкції та створення основного бойового танка, важкої бойової машини піхоти, легкої броньованої колісної машини вітчизняного та іноземного виробництва, перевести артилерію на 155-мм калібр, що відповідають єдиному стандарту НАТО.

Також він зазначив, що планується прийняти на озброєння найбільш сучасні БпАК широкого спектра призначення та баражуючі боєприпаси широкого радіусу дії, що дозволить значно підвищити бойові спроможності.

За словами генерал-полковника Олександра Сирського, тривають роботи й щодо переозброєння військових частин протиповітряної оборони на сучасні зенітні-ракетні системи, які дозволять ефективно боротися з БПЛА та ракетами противника. Крім того, планується забезпечити нарощування спроможностей підрозділів РЕБ.

 

 

Поделиться публикацией