НЕОЧІКУВАНИЙ ПРОВАЛ РОЗВІДКИ: ЕКСКЕРІВНИК МОССАДУ ВИЗНАВ, ЩО НЕ МАЛИ ЖОДНОГО УЯВЛЕННЯ ПРО ПІДГОТОВКУ НАПАДУ

Колишній керівник Моссаду Ефраїм Халеві заявив, що Ізраїль не мав жодних попереджень про напад терористів, який розпочався вранці 7 жовтня. За його словами, для всієї країни «війна стала повною несподіванкою». У коментарі CNN він розповів, що бойовики палестинського ісламського руху ХАМАС, який у низці країн визнаний терористичним, випустили по Ізраїлю тисячі ракет.

«Кількість ракет, які вони випустили менш ніж за 24 години, перевищує 3000. Це за межами нашої уяви. Ми не знали, що у них є така кількість ракет і не очікували, що вони будуть настільки ефективними», — сказав він.

Раптовий напад ХАМАС дає підстави звинуватити ізраїльську розвідку — Bloomberg

Халеві додав, що кількість ракет, випущених палестинськими бойовиками, «ніколи раніше не була такою». Він зауважив, що це була унікальна атака, під час якої терористи змогли проникнути вглиб Ізраїлю і взяти під контроль низку населених пунктів. «Як операція, вона була дуже успішною, на жаль, я думаю, що вона була добре скоординована», — сказав ексочільник Моссаду. Халеві сказав, що він підозрює, що ракети були виготовлені в секторі Газа після того, як їх контрабандою ввезли морем. Він припустив, що ХАМАС зміг провести «пробні навчання», не давши ізраїльським силам розкрити свої плани. Нагадаємо, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв використати «всю міць» ЦАХАЛу для знищення потенціалу ХАМАСу і закликав мешканців Гази «забиратися звідси негайно». Водночас один із лідерів ХАМАСу Ісмаїл Ханія заявив, що напад угруповання бойовиків розповсюдиться на Західний берег річки Йордан і місто Єрусалим.

Поделиться публикацией