НА РЕФОРМУВАННЯ ВМС ПІДУТЬ РОКИ, ПРІОРИТЕТНИМ СТАНЕ РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ОСОБОВОГО СКЛАДУ, — ЗАГОРОДНЮК

Міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів про плани реформування Військово-морських сил України.

Про це 18 вересня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ.

«У нас взагалі питання розвитку ВМС – це питання дуже серйозного перегляду. Тому що, як відомо, вийшла з Криму дуже невелика частина, деякі з них звільнилися після цього. І нам треба повністю перебудовувати ВМС. Тобто це не питання тільки особового складу, це взагалі питання розбудови ВМС. Є нова концепція, яка була розроблена деякий час. Але, на жаль, мало з цієї концепції було реалізовано. Тобто ми маємо її зараз повністю запроваджувати. І взагалі це повний перегляд того, яким чином буде ВМС розвиватися», – зазначив Загороднюк.

Він зазначив, що на перебудову ВМС підуть роки, але почнуть її швидко.

«Тому що придбання кораблів і взагалі інфраструктури – це дуже дорого і дуже довго. Якщо, наприклад, будувати один корабель – це декілька років. Звичайно, можна купувати. Як ви знаєте, ми отримуємо кораблі з Америки. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами», – наголосив міністр.

За його словами, пріоритетним стане розвиток інфраструктури та особового складу.

«Передовсім це розвиток інфраструктури. Є таке питання, як розвиток бойової інфраструктури та унеможливлення заходу ворожих сил з моря. Це перше. І, звичайно, розвиток самих кораблів. Тобто нарощування спроможностей. І також це розвиток особового складу, тренування, зміна доктрини», – розповів глава Міноборони.

Поделиться публикацией