НА ЗАМОВЛЕННЯ МІНОБОРОНИ РОЗПОЧАТО ВИГОТОВЛЕННЯ РАКЕТНИХ КОМПЛЕКСІВ «НЕПТУН»

Про це 14 січня у Фейсбуці проінформував генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

«“Нептун” стане основою нового берегового ракетного щита України! І це реалії, над реалізаціями яких зараз працює одне з провідних підприємств Державний концерн «Укроборонпром» — ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч».

ККБ «Луч», до речі, увійшло до ТОП-5 підприємств-учасників Концерну за найкращими проказниками з обсягів замовлень у 2020 році.

Сьогодні, разом з Секретарем Рада національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відвідав підприємство.

Обговорили з Героєм України Олегом Петровичем Коростельовим, який очолює підприємство, плани та перспективи розвитку й модернізації зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони. Серед іншого, ознайомилися із ходом робіт по виготовленню берегових комплексів РК-360 МЦ «Нептун» на замовлення Міністерство оборони України, контракт з яким було укладено в грудні.

Мова йде про виготовлення першого дивізіону для українського війська — ЗСУ отримають уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт.

«Нептун» оснащується крилатими ракетами, здатними здійснювати політ на надмалих висотах. Дальність стрільби — до 300 км. Головка самонаведення ракети має надвисокі кути огляду та здатна визначити та захопити ціль на відстані до 50 км.

На озброєння ЗСУ РК-360 МЦ «Нептун» прийнято 23 серпня 2020 року.»

Поделиться публикацией