НАРАЗІ В УКРАЇНІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ТРАНСФОРМАЦІЯ ТРО У СИСТЕМУ НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ – В. ЗАЛУЖНИЙ

Раніше ми у Збройних Силах зробили аналіз та дійшли висновку, що існуюча система територіальної оборони потребує докорінної зміни. І прийшли саме до Закону про національний спротив.

Про це в інтерв’ю Укрінформ розповів Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Нагадаємо, що з 1 січня вступив у дію Закон України «Про основи національного спротиву».

«Раніше територіальна оборона розглядалася як вид стратегічних дій, на які покладалися завдання, що не були безпосередньо пов’язані із веденням бойових дій. Нині ми здійснюємо трансформацію територіальної оборони у систему національного спротиву – саме цьому й присвячений цей Закон», — наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, він додав, що наразі важливо отримати патріотично вмотивованих громадян, які за короткий термін можуть взяти в руки зброю і завдавати противнику таких втрат, що змусять того відмовитися від подальших бойових дій.

На думку В. Залужного, прийняття Закону – це лише перший крок.

«Ми зараз проводимо всі відповідні призначення. Президент України, верховний головнокомандувач, затвердив нам Доктрину застосування сил територіальної оборони. Ми проводимо роботу по формуванню, у тому числі добровольчих загонів, які будуть здатні захищати власні домівки, свої райони, свої родини, своїх дітей. Думаю, що таку систему національного спротиву вдасться створити за короткий час», — висловив своє переконання Головнокомандувач ЗСУ.

Наостанок він навів приклад, що територіальна оборона Сумської області буде докорінно відрізнятися від територіальної оборони в Тернопільської області, оскільки перед ними стоятимуть різні завдання, відповідно – будуть формуватися різні підрозділи, що відрізнятимуться за підготовкою.

«Це цілий комплекс заходів, спрямований на те, щоб створити абсолютно нову систему національного спротиву», — підсумував В. Залужний.

 

Поделиться публикацией