ДАНІЯ ВИДІЛИТЬ 22 МІЛЬЙОНИ ЄВРО НА ПОСИЛЕННЯ СЕКТОРУ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Данія виділить 22 мільйони євро на посилення сектору безпеки України.

Про це 17 cічня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Міністра закордонних справ України, Дмитра Кулебу у Twitter.

Інформується, що допомога спрямована на зміцнення безпеки України, а також для нарощування потенціалу української оборони.

«Вдячний колезі та другу Йеппе Кофоду за його вчасний візит на Донбас, який свідчить про солідарність Данії з Україною на тлі неприйнятних погроз з боку Росії. Високо ціную рішення виділити додаткові 22 млн євро на посилення сектору безпеки України. Це вияв справжньої дружби», – написав Дмитро Кулеба.

У Данії також деталізували свою нову програму комплексної допомоги Україні. Підтримка є новою фазою Данської програми миру та стабілізації для України на період 2022-2025 років.

З 22 мільйонів Міністерство закордонних справ Данії надає 10,75 мільйона євро, а Міністерство оборони – 11,3 мільйона.

«Наразі Україні загрожує масове та абсолютно неприйнятне нарощування російської військової сили поблизу українського кордону. Я щойно відвідав лінію зіткнення і на власні очі побачив, наскільки сильно цей конфлікт торкнувся українського народу. Наш новий пакет підтримки є досить всеосяжним, і кожен його елемент необхідний. Цією підтримкою ми надсилаємо чіткий сигнал про нашу солідарність із Україною. Український народ має знати, що він не самотній у своїй боротьбі за суверенітет та незалежність», — заявив міністр закордонних справ королівства Йеппе Кофод.

Поделиться публикацией