У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ ЗРОБЛЕНО ВЕЛИЧЕЗНИЙ КРОК ДО ПОВНОЦІННОГО ЧЛЕНСТВА В НАТО – ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ

На сьогодні у Збройних Силах України зроблено величезний крок, щоб наблизитися не лише до ПДЧ, а й до повноцінного членства в НАТО. Лише на документальному та формальному рівнях нами опановано більш як 300 стандартів НАТО. Не хочу нікого критикувати, але таку кількість стандартів, наскільки я знаю, опанували далеко не всі збройні сили європейських країн, які вже є членами Альянсу.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

«Важливо, що Збройні Сили України рухаються в напрямку до НАТО, і сьогодні, коли ми зустрічалися з колегами в штаб-квартирі Альянсу, я підтвердив – ми будемо послідовно продовжувати рух у цьому напрямку», — додав він.

В. Залужний наголосив, що для нього , як для головнокомандувача, головне, щоб Україна де-факто стала такою, як НАТО. Тому що НАТО – це не тільки військовий та політичний союз, – це ще й коаліція армій, сучасних та розвинутих у всіх вимірах. Це коаліція армій цивілізованих країн.

«Для мене головне, щоб ми вийшли на певний рівень, щоб бути цивілізованою армією, спростити певні процедури, позбутися усього радянського, що нам зв’язує руки й ноги, розпочати мислити по-натівськи, дивитися на речі по-європейськи, організовувати підготовку військ у відповідності до стандартів НАТО, які, як ми вже переконалися, є дуже ефективними та результативними», — підсумував Головнокомандувач ЗСУ.

Поделиться публикацией