БЛИЗЬКО 20 ІНВЕСТПРОЄКТІВ БУДЕ ПРЕЗЕНТОВАНО В СЕРПНІ В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ОБОРОННОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОРУМУ

Під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму України, який відбудеться на 12 серпня 2021 року на майданчику Sikorsky Challenge (НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського), буде презентовано близько 20 інвестиційних проєктів, за трьома напрямами: високоточне озброєння та боєприпаси,  стан та перспективи розвитку; роботизована техніка: повітряний, наземний та морський компоненти; автоматизація системи управління та зв’язку. Серед них: «Ударний безпілотний авіаційний комплекс з баражуючим  боєприпасом  ST-35 Грім», «Організація ліній з виробництва патронів великих калібрів 12,7х99; 12,7х108;14,5х114 для стрілецької зброї», «Безпілотні роботизовані платформи «Скорпіон 2» та «Гном-розвідник»», «Універсальний роботизований дистанційно-керований бойовий модуль/Проект ACHILLES», «Легкий БАК поля бою «Ятаган-2» з функцією рою», «Розробка магнітних генераторів для використання у військовій та спеціальній техніці» та інші.

 

Головними партнерами проведення форуму виступають: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського); Міністерство оборони України (Міноборони); Міністерство закордонних справ України  (МЗС); Міністерство освіти та науки України (МОН); Державне космічне агентство України (ДКА); Державний Концерн «Укроборонпром» (ДК «Укроборонпром»); Громадська Спілка «Ліга оборонних підприємств України» (ГС «Ліга оборонних підприємств України»); Громадська Спілка «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України» (ГС «Асоціація виробників озброєння та військової техніки України»); Національна академія наук України (НАН).

 

Під час проведення форуму учасники заходу матимуть змогу ознайомитись з проєктами та продукцією оборонних підприємств та науково-технічною продукцією закладів вищої освіти.

Такі заходи, за ініціативи Мінстратегпрому, починаючи з цього року планується проводити на постійній основі. Їх мета — поліпшення інвестиційного клімату України, системне розв’язання проблемних питань інвесторів та практична реалізація механізму державної підтримки інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в оборонно-промисловий комплекс.

Поделиться публикацией