МІНСТРАТЕГПРОМ ХОЧЕ ОТРИМАТИ В УПРАВЛІННЯ РОЗРОБНИКА ТИТАНУ — ЕКОНОМІЧНА ПРАВДА

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості хоче отримати в управління пакет акцій ПАТ «Інститут титану» та виключити його з переліку об’єктів, що підлягають приватизації.

Про це йдеться у відповіді Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості на пропозицію народного депутата Сергія Тарути передати Інститут Мінстратегпрому, йдеться у публікації Економічної правди 18 січня.

 

 

Зокрема, у листуванні Мінстратегпрому з С.Тарутою йдеться про те, що міністерство підтримує пропозицію нардепа щодо виключення ПАТ «Інститут титану» із переліку об’єктів, що підлягають приватизації та передачі пакету акцій підприємства в управління Мінстратегпрому «з метою створення потужної науково-технічної підтримки державної програми реорганізації та модернізації титанової галузі в Україні».

 

«Водночас пропонуємо вам звернутись до прем’єр-міністра України з проханням доручити відповідним центральним органам виконавчої влади опрацювати питання виключення ПАТ «Інститут титану» із переліку об’єктів, що підлягають  приватизації, а також передачі пакету акцій підприємства в управління Мінстратегпрому» — запропонував в листі Сергію Таруті заступник міністра Віталій Немілостівий.

«Останні фінансові показники ПАТ «Інститут титану» невтішні і датовані третім кварталом 2019 року. Тоді Інститут задекларував 2,3 млн грн збитків.

Про низький рівень ефективності роботи ПАТ «Інститут титану» також свідчать дані, наведені у звіті Державної аудиторської служби за результатами проведення фінансового аудиту підприємства за 2015-2017 роки та I півріччя 2018 року.

 

За вказаний період фінансовим результатом підприємства був чистий збиток. У 2015 році він склав 5,76 млн грн, у 2016 — 331 тис грн, у 2017 — 2,94 млн грн, а за I півріччя 2018 — 2,95 млн грн – вказує Економічна правда.

 

 

Раніше повідомлялось, що міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський запропонував передати «Антонов» та ще 5 авіапідприємств Мінстратегпрому, а також Павлоградський хімічний завод, Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки та Український центр «Безпека».

Олег Уруський серед середньострокових показників власних очікуваних результатів вказав залучення «в стратегічних галузях промисловості 500 тис осіб з високою зарплатою» до 2024 року.

Поделиться публикацией