МІНСЬК І МОСКВА ВЕДУТЬ ПІДГОТОВКУ КОНТРАКТУ НА ПОСТАВКУ С-400 ТА ПАНЦИР-С

Мінськ і Москва ведуть підготовку контракту на поставку Білорусі російських засобів протиповітряної оборони.

 

Про це 18 січня ц.р. повідомив Український мілітарний порта, посилаючись на командувача Військово-повітряними силами й військами протиповітряної оборони Збройних Сил Білорусі генерал-майора Ігоря Голуба.

 

Як повідомлено, білоруські військові планують отримати зенітні ракетні системи дальньої дії С-400 «Тріумф» і комплекси ППО ближньої дії «Панцир-С».

 

 

 

«Продовжуємо передконтрактну роботу з переозброєння наших дивізіонів зенітно-ракетних військ, озброєних “С-300”, на нові комплекси “С-400” і “Панцир-С”», – повідомив генерал-майор Ігор Голуб.

 

Додатково генерал-майор розповів про плани отримали нові радіолокаційні станції.

 

У листопаді 2020 року стало відомо, що у планах Міністерства оборони Білорусі закупити у Росії чотири винищувачі Су-30СМ та чотири вертольоти Мі-35.

 

 

У серпні 2020 року уже було підписано контракт на поставку двох батальйонних комплектів БТР-82А виробництва ПАТ «Арзамаський машинобудівний завод» і контракт на поставку першої партії з чотирьох вертольотів Мі-35М.

 

Також у Білорусі було вже введено в експлуатацію російський трасовий радіолокаційний комплекс «Сопка-2»

 

У липні 2020 року у війська зв’язку Збройних Сил Республіки Білорусь надійшов черговий серійний зразок нової цифрової радіорелейної станції Р-414МБРП.

 

У червні 2020 року на озброєння військовим надійшов модернізований автоматизований комплекс управління вогнем артилерійського дивізіону «Центурион».

 

Також у Білорусі почали розробляли нову мобільну радіолокаційну станцію виявлення і цілевказання «Небосклон».

Поделиться публикацией