ДО КІНЦЯ ПОТОЧНОГО РОКУ ПЛАНУЄТЬСЯ ВПРОВАДИТИ ЕЛЕКТРОННУ СИСТЕМУ ПОДАЧІ ТА РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ПІДПРИЄМСТВ ЩОДО ЕКСПОРТУ

Гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв та голови Держслужби експортного контролю України (ДСЕКУ) Олександр Павліченко обговорили шляхи збільшення обсягів поставок українських озброєння та військової техніки за кордон.

Про це 18 січня ц.р. повідомив портал Ukrainian Military Pages.

Чинне законодавство України передбачає 90-денний термін розгляду заявок щодо видачі дозвільних документів підприємствам, які експортують військову продукцію та товари подвійного використання за кордон. Втім, через недосконалість нормативної бази та процедури міжвідомчого погодження, доволі часто цей процес займає значно більше часу (іноді — до року). Це призводить до ускладнення та, як наслідок, суттєвого зменшення експорту ОВТ.

Очільник ДСЕКУ Олександр Павліченко на зустрічі, яка відбулась 15 січня, повідомив, що відомство планує до кінця поточного року впровадити електронну систему подачі та розгляду звернень підприємств, а також обміну відповідною інформацією з іншими органами влади.

 

Юрій Гусєв заявив, що концерн готовий надати всебічну підтримку для впровадження системи.

 

«На нашу думку, це зменшить терміни видачі дозвільних документів підприємствам, що, в свою чергу, дозволить збільшити обсяги експорту озброєння та військової техніки на виконання відповідного доручення Президента України», – заявив осільник Укроборонпрома.

 

«Сторони домовилися про поглиблення взаємодії в цьому напрямку та проведення спільного семінару щодо підвищення ефективності співробітництва в галузі експорту вже у лютому цього року», – повідомляє пресслужба Державного концерну «Укроборонпром».

Поделиться публикацией