«МЕРИДІАН» РОЗГЛЯДАЄ СПІЛЬНІ ПРОЄКТИ ЩОДО СТРІЛЕЦЬКОЇ ЗБРОЇ З ІНОЗЕМНИМИ ПАРТНЕРАМИ

Представники Посольства США в Україні відвідали ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Під час візиту підприємство продемонструвало свої високотехнологічні розробки, а також обговорило можливі напрямки для співпраці.

Про це 13 липня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

Було продемонстровано сучасну лінію з виробництва безпілотних літальних апаратів Spectator M1, різні модифікації якого завод постачає Збройним силам України та Державній прикордонній службі України. За своїми характеристиками безпілотник не поступається найкращим світовим аналогам, проте коштує в рази дешевше.

Крім того, делегація мала змогу ознайомитися з новою лінією безпілотників коптерного типу «Берегиня». Апарат важить усього 2 кг, має габаритні розміри 35х30 см і оснащений гіростабілізованим змінним модулем цільового спорядження (камера/тепловізор/фотоапарат). Тривалість польоту коптера становить до 45 хв, а передача інформації онлайн відбувається на відстані до 12 км. Максимальна швидкість безпілотника 65 км на годину. Завдяки всім цим характеристикам є можливість провести розвідку максимально ефективно та безпечно повернути апарат на місце старту. Наразі завершуються заводські випробування продукції.

Сторони обговорили і можливі напрямки співпраці, зокрема, складання на виробничих потужностях заводу гвинтівки М4 за ліцензією США та впровадження спільних проєктів з розробки та виготовлення безпілотних літальних апаратів різних класів і типів. В обговоренні взяли участь військово-повітряний аташе США в Україні Джон Картер, представники компаній Worldwide Aeros Corporation (США), «Україно-американське бюро промислового сервісу» (Україна) та ТОВ «Танос Текнолоджи» (Україна).

Також представники Посольства США відвідали унікальну вимірювальну лабораторію, де розташована єдина в Україні «гаряча камера» з джерелами іонізуючого випромінювання потужністю до 13 ступеня. Це обладнання дає змогу проводити випробування, регулювання та ремонт приладів, які вимірюють дозиметричні та радіометричні величини, а також перевіряти  прилади та обладнання на радіаційну стійкість і радіаційне старіння.

Делегація оглянула цехи механічної обробки металу та лиття з пластмас під тиском. Ці підрозділи оснащені найсучаснішими американськими та японськими верстатами з числовим програмним управлінням, 3D-координатною машиною та іншим устаткуванням, що забезпечує високу якість кінцевих виробів. Продукція цих підрозділів становить левову частку загального експорту заводу та цікава іноземним партнерам. Іноземні гості високо оцінили складники для різних видів стрілецької зброї, які виготовляють у цехах на замовлення інших компаній.

Поделиться публикацией