КОНТРРОЗВІДКА СБУ ЗАТРИМАЛА АГЕНТА РОСІЙСЬКОЇ ВОЄННОЇ РОЗВІДКИ

Контррозвідка СБУ затримала агента російської воєнної розвідки.

Про це 13 липня ц.р. повідомив Мілітарний.

СБУ повідомляє, що українські контррозвідники затримали на Кіровоградщині громадянина України, який входив до складу організованого злочинного угруповання на території Росії та був завербований російською воєнною розвідкою (ГУ ГШ ЗС РФ).

Співробітниками української спецслужби було задокументовано, що після повернення в Україну зловмисник за завданням російських кураторів здійснював збір інформації стосовно місцевих посадовців та військовослужбовців.

А саме: компрометуючих даних на них, а також відомостей щодо їх виїздів до Росії та тимчасово окупованих територій, наявності родинних зв’язків, майна тощо.

Повідомляється, що зазначена інформація мала бути використана для створення умов для виїзду вказаної категорії осіб до країни-агресора або на окуповані нею території, їх подальшого затримання та залучення російськими спецслужбами до конфіденційного співробітництва.

У СБУ зазначають, що зібрані дані затриманий агент передавав з використанням відпрацьованого закритого каналу зв’язку.

За виконання своїх завдань, зловмисник отримував грошову винагороду в національній валюті країни-агресора на банківську картку.

Поделиться публикацией