ЛІТАКИ АН-124 «РУСЛАН» В РАМКАХ ПРОГРАМИ НАТО ДОПРАВИЛИ ДЕСЯТКИ ТОНН МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ З КИТАЮ ДО ЧЕХІЇ

Українські літаки АН-124 «Руслан» в рамках програми стратегічних перевезень НАТО SALIS доправили десятки тонн медичного обладнання з Китаю до Чеської республіки.

Про це 25 березня ц.р. повідомив «Укрінформ»,  посилаючись на відповідне повідомлення оприлюднене в на сайті Північноатлантичного Альянсу.

«Вантажний літак, що перевіз декілька тонн медичного обладнання з Китаю, приземлився в аеропорті Пардубіце (Pardubice) вночі проти 25 березня 2020 року. Літак АН-124, один з найбільших транспортних літаків, збудованих за всі часи, був задіяний завдяки програмі стратегічних перевезень НАТО SALIS (Strategic Airlift International Solution), яка надає країнам-учасницям програми доступ до важких транспортних літаків», — йдеться у повідомленні.

 

Згаданий рейс був замовлений урядом Чеської Республіки. За допомогою «Руслана» з Китаю були доправлено понад 100 тонн обладнання, включаючи мільйони масок, захисних рукавиць та костюмів. Це був вже другий такий рейс у Чеську Республіку. Наступні рейси з доставки таких гостро необхідних вантажів в інтересах Чеської Республіки і Словаччини сплановані на наступні кілька днів.

Поделиться публикацией