ЛІГА ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ ВИСТУПИЛА ІЗ ЗАЯВАМИ НА ПІДТРИМКУ ЗАТРИМАНОГО НАБУ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ ПАВЛОВСЬКОГО

Громадська спілка «Ліга оборонних підприємств України», яка об’єднує понад 40 підприємств приватного сектора ОПК, поширила 23 жовтня відкрите звернення на підтримку заступника міністра оборони Ігоря Павловського, затриманого в жовтні співробітниками Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за підозрою в причетності до розтрати держкоштів в особливо великих розмірах.

Зокрема, у поширеному Лігою відкритому зверненні, представники українських приватних оборонних компаній висловлюють впевненість в деструктивності показового затримання у де-факто воєнний час представника вищого військового керівництва країни.

«На нашу думку, в той час, коли наша держава веде збройну боротьбу з ворогом, такі дії по відношенню до представника керівного складу Міністерства оборони, лише дестабілізують українське суспільство і деморалізують особовий склад Збройних Сил України», — йдеться в заяві.

Представники приватного сектора українського ОПК дають високу оцінку професійних і людських якостей І.Павловського, а також його зусиллям в забезпеченні в умовах зовнішньої агресії масштабного переозброєння ЗСУ. «Завдяки його зусиллям, рішення в розробці, проведенні випробувань і постачання зразків озброєння у війська приймалися оперативно, без зайвих затримок і зволікань», — підкреслюється в заяві.

У зв’язку з цим керівники приватних оборонних підприємств » просять усіх учасників процесу врахувати їхню позицію під час розгляду цього незрозумілого і безглуздо справи».

Як повідомлялося, 11 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України І.Павловського і директора департаменту держзакупівель і поставок матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевич за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів при закупівлі палива для оборонного відомства. 18 жовтня Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід І.Павловського у вигляді цілодобово домашнього арешту, судове рішення оскаржене захистом заступник міністра. Розгляд апеляції в Апеляційному суді Києва, за даними захисту, очікується до кінця жовтня.

 

Створене в кінці 2016 року неурядова об’єднання «Ліга оборонних підприємств» об’єднує понад 40 приватних оборонних компаній України. Головним напрямком роботи Ліги визначено участь її членів у ефективному і якісному переозброєння ЗСУ.

Поделиться публикацией
-->