ЛОКАЛІЗОВАНЕ ВИРОБНИЦТВО ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ОБОРОННОЇ СФЕРИ МАЄ ВЕЛИКІ ПЕРСПЕКТИВИ В УКРАЇНІ

Для розвитку оборонного потенціалу необхідні регуляторні зміни, зокрема створення локалізованих виробництв високотехнологічного обладнання для оборонної сфери.
Таке переконання висловила генеральний директор Асоціації імпортерів та дистриб’юторів автокомпотентів АІДА Вікторія Черкач під час експертного обговорення «Технічні фактори боєздатності української армії».
«Зміна законодавчої бази необхідна. Коли на території України розпочалися бойові дії, почала формуватися сучасна українська армія, що вимушена була активно стримувати зовнішню агресію, почало розроблятися і відповідне законодавство. Держава до цього часу просто не приділяла цьому уваги. Багато чого за цей час змінилося на краще, але багато чого не вистачає для врегулювання окремих технічних питань. Зважаючи на той потенціал, який має Україна, локалізоване виробництво високотехнологічного обладнання для оборонної сфери має великі перспективи», — зазначила вона, повідомив портал РІК.

Крім того, портал РІК процитував й інших учасників експертного обговорення.
Зокрема, заступник начальника штабу Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 1 рангу Вадим Кутигін також підкреслив, що важливим є забезпечення всього життєвого циклу обладнання: підготовки особового складу, експлуатації та технічного обслуговування устаткування, ремонту, відновлення та зберігання. «Треба врахувати й вирішення можливих труднощів під час його встановлення. Є ще такий етап як закінчення життєвого циклу – списання, утилізація, придбання нового», — зазначив заступник начштабу.

Поделиться публикацией