НАТО СПРИЯТИМЕ РЕФОРМУВАННЮ УКРОБОРОНПРОМУ

Підтримка та допомога Альянсу в реалізації реформи Укроборонпрому та затвердженні Україною Стратегії розвитку ОПК стали предметом зустрічі між керівництвом Державного концерну та головою Офісу зв’язку НАТО в Україні Александером Вінніковим, представниками штаб-квартири НАТО. Нарада відбулася в режимі онлайн 29 квітня.

Про це 30 квітня ц.р. повідомили в прес-службі держконцерну.

Очільник Концерну Юрій Гусєв розповів про хід реформи державного оборонно-промислового комплексу, в основі якої лежать принципи ОЕСР – прозорість, відкритість, підзвітність та належне врядування.

“Укроборонпром має намір впроваджувати новітні світові розробки, осучаснити науково-виробничу базу підприємств-учасників, а також створити максимально сприятливі умови для трансферу технологій. Це стане можливим після ухвалення Верховною Радою України законопроєкту № 3822, який наразі розглядається Комітетом з питань нацбезпеки, оборони та розвідки перед другим читанням. А доти – в рамках підготовки до корпоратизації – ми ініціювали проведення вже у червні цього року науково-практичної конференції з питань інновацій в оборонно-промисловому комплексі України”, – поділився планами генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Перший заступник гендиректора Концерну Роман Бондар розповів про прогрес у впровадженні Укроборонпромом антикорупційної політики та комплаєнсу, а також запропонував Офісу зв’язку НАТО в Україні провести хакатон серед розробників озброєння та військової техніки з метою розвитку штучного інтелекту та машинного навчання у виробництві нових їхніх зразків.

Нагадаємо, Укроборонпром приділяє велику увагу освітнім програмам. Так, Концерн спільно з КПІ ім. Ігоря Сікорського започаткував Школу професійного розвитку інженерів-конструкторів, а разом з Київською школою економіки запустив навчання для керівників державних оборонних підприємств.

Поделиться публикацией