КОРПОРАТИЗАЦІЯ – МУДРИЙ МЕХАНІЗМ, ЗА ЯКИМ ТРЕБА ЙТИ І ПО ПІВДЕНМАШУ, І ПО АНТОНОВУ – ГОЛОВА ПРОФІЛЬНОГО КОМІТЕТУ ВРУ

Напрям корпоратизації підприємств – магістральний напрям для української економіки на сучасному етапі. Бо мова йде не про приватизацію і не про консервацію виробництва, а про його розвиток при збережені державного контролю над підприємствами. Таку думку у коментарі інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив голова парламентського Комітету з питань промисловості та підприємництва Віктор Галасюк.

За його словами, корпоратизація – мудрий механізм, за яким «треба йти і по Південмашу, можливо, й по Антонову, можливо, по Турбоатому, та іншим стратегічним підприємствам».

Як зазначив співрозмовник агентства, корпоратизація стратегічних українських підприємств має кілька переваг.

«Якщо продамо 10 чи 20% акцій, то, по-перше, держава збереже контроль над такими компаніями, по-друге, отримаємо чималі кошти», — пояснив Віктор Галасюк.

На його переконання корпоратизацію стратегічних підприємств допоможе здобути потужного бізнес-партнера, кошти на розвиток виробництва, за які не потрібно розплачуватись, бо вони не кредитні, а також дасть додаткові ринки збуту, «бо закордоні партнери зацікавлені у розширені ринків збуту і допоможуть у цьому Україні».

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->