КОНТРРОЗВІДКА СБУ НЕЙТРАЛІЗУВАЛА У КИЄВІ АГЕНТУРНО-БОЙОВУ ГРУПУ ФСБ

Контррозвідка СБУ нейтралізувала у Києві агентурно-бойову групу ФСБ, яка готували серію атак на українські об’єкти військового управління за допомогою дронів.

Про це 25 жовтня ц.р. повідомила пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ затримали учасників російської агентурно-бойової групи ФСБ під час активної фази підготовки диверсій. Серед пріоритетних цілей російських агентів були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони України, а також їхні запасні командні пункти.

Для вчинення диверсій диверсанти планували застосувати до 10 FPV-дронів, які були обладнані саморобними вибуховими пристроями.

Встановлено, що ворожа група була сформована ще у 2018 році кадровим співробітником 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ. До її складу ввійшло троє осіб, які після вербування були переведені у режим «очікування» до початку повномасштабного вторгнення рф.

Кожен з учасників російської агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію у проведенні розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Так, один з них виготовляв саморобні вибухові пристрої, інший – відповідав за переобладнання «цивільних» безпілотних літальних апаратів в ударні дрони.

Ще одна учасниця ворожої групи – безпосередньо управляла дронами. Для отримання відповідних навичок у березні цього року на Київщині жінка пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих виявлено вибухові речовини з детонаторами, ручні гранати, вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

 

Поделиться публикацией