КОЛИШНІЙ МІНІСТР ОБОРОНИ ТРАМПА НАЗВАВ ЙОГО ЗАГРОЗОЮ ДЛЯ НАЦБЕЗПЕКИ

Колишній міністр оборони США Марк Еспер став ще одним критиком колишнього президента Дональда Трампа – за поводження останнього з секретною інформацією. Еспер порівняв судову справу Трампа, якому нещодавно висунули 37 звинувачень, пов’язаних з його поводженням з секретними документами після обрання на посаду президента, зі справою Джека Тейшейри, військовослужбовця Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Массачусетс, якого звинуватили в розміщенні секретних і конфіденційних військових документів у соціальних мережах.

«Люди описують його (Трампа) як накопичувача, коли мова йде про такого роду документи. Але очевидно, що це було несанкціоновано, незаконно і небезпечно», – сказав Еспер 18 червня, виступаючи в програмі «Про становище в країні» на CNN, передає POLITICO.

Еспер працював міністром оборони у кабінеті Трампа з червня 2019 року й був звільнений президентом вже у листопаді 2020 року. Ексглава Міноборони США окреслив сценарії, в яких неправильне поводження з секретними документами може спричинити неприємності для Сполучених Штатів.

Поделиться публикацией