РОСІЯ ЗМІНИЛА ТАКТИКУ У ВІЙНІ ПРОТИ УКРАЇНИ, ВРАХОВУЮЧИ МИНУЛОРІЧНІ ПОМИЛКИ — NYT

Росія змінила тактику у війні проти України, враховуючи минулорічні помилки. Видання пише, що, готуючись до українського контрнаступу, російські військові покращили дисципліну, координацію і повітряну підтримку, що передвіщає зміну характеру війни.

Про це пише The New York Times.

Російські війська, йдеться у звіті, продемонстрували «високий рівень майстерності і були добре озброєні». Є ознаки того, що російські військові вчаться на своїх помилках і пристосовуються до української тактики, яку вони спочатку сильно недооцінили», — пише New York Times.

Видання пише, що на початку війни Росія захопила території за рахунок величезної вогневої потужності. В останні місяці успіхи Кремля, особливо в Бахмуті, були частково досягнуті завдяки низці адаптацій.

«Наприклад, російські бронетанкові колони більше не поспішають у райони, де їх можуть бути швидко пошкодити або знищити. Російські солдати частіше використовують безпілотники і зондувальні атаки, а іноді просто кричать, щоб знайти українські окопи перед тим, як завдати удару. А найманці «Вагнера» продемонстрували здатність перемагати українських захисників завдяки поєднанню вдосконаленої тактики і «одноразового» особового складу», — пише New York Times.

Видання додає, що Україна почала свій контрнаступ добре озброєною. Вона отримала вдосконалені комунікаційні технології, а також американську і європейську техніку. Але сили Москви покращили свою оборону, артилерійську координацію і повітряну підтримку, розгортаючи кампанію, яка може виглядати зовсім не так, як на початку війни. Ці вдосконалення, на думку західних чиновників, швидше за все, зроблять Росію більш жорстким супротивником. Особливо це пов’язано з тим, що армія Москви тепер в обороні і може використати свої сильні сторони на полі бою. Звісно, такий стан речей далекий від початкової мети Росії у війні.

Поделиться публикацией