З 2014 ПОНАД ПІВТИСЯЧІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ ЗСУ ЗДІЙСНИЛИ САМОГУБСТВО — ПРОКУРОР МАТІОС

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що згідно з офіційною інформацією, з початку бойових дій на Донбасі у 2014 році щонайменше 554 військовослужбовця ЗСУ здійснили самогубство, Матіос написав про це на своїй сторінці у Facebook.

 

«Через критичну ситуацію із посттравматичним розладом у середовищі військових і демобілізованих ми досліджували проблему забезпечення психологічної реабілітації учасників АТО за рахунок бюджетних коштів. З початку проведення АТО статус учасника бойових дій отримали майже 326 тисяч людей, 8489 з них отримали травми і поранення, 3784 військовослужбовців загинули. При цьому за час проведення АТО щонайменше 554 особи вчинили самогубство (офіційна статистика ЄРДР станом на 01.04.2018)», — написав Матіос.

 

Він додав, що у поточному році Державним бюджетом України на заходи з психологічної реабілітації, соціальної і професійної адаптації учасників АТО і їх забезпечення санаторно-курортним лікуванням передбачено 109 млн грн.

 

Раніше народний депутат фракції «БПП», голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявив, що з початку 2014 року більше тисячі колишніх учасників Антитерористичної операції, наклали на себе руки.

 

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв про те, що в середньому щотижня 2-3 військовослужбовця вчиняють самогубства. З них близько 80% мали ознаки посттравматичного синдрому.

 

Начальник управління морально-психологічного забезпечення Міністерства оборони України генерал-майор Олег Грунтковський назвав повідомлення військової прокуратури неправдивими. За його словами, кількість самогубств в армії на тому ж рівні, що й минулого року, і не має тенденції до зростання.

 

Поделиться публикацией