ЗСУ ЗНИЩИЛИ ЩЕ ОДИН КОРАБЕЛЬ-РАКЕТОНОСІЙ ЧФ РФ – ВІН ПЕРЕБУВАВ НА СУДНОБУДІВНОМУ ЗАВОДІ В КЕРЧІ

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що 4 листопада захисники України успішно атакували інфраструктуру Керченського суднобудівного заводу «Залив» в тимчасово окупованому Криму. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив ураження малого ракетного корабля ворожого флоту під час означеного удару.

«Корабель «Аскольд», який був уражений у Керчі, ще навіть не встиг взяти участь у бойових діях, він проходив якісь там випробувальні роботи остаточні, аби потім вийти і воювати проти нашої держави», — повідомив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

В Російській федерації також підтвердили пошкодження корабля на суднобудівному заводі в Керчі внаслідок ракетного удару ЗСУ по тимчасово окупованому Криму. «ЗСУ вдарили 15 крилатими ракетами по суднобудівному заводу в місті Керчі, засоби ППО збили 13. Внаслідок влучання крилатої ракети противника зазнав пошкодження корабель, що знаходився на заводі», — повідомили в Міноборони Росії.

Натомість у Збройних силах України підтвердили, що ракети прилетіли в малий ракетний корабель «Аскольд» — носій крилатих ракет «Калібр», який був спущений на воду лише у 2021 році. При цьому крізь ППО РФ прорвались дві крилаті ракети Storm Shadow з чотирьох. В ЗСУ оцінили удари як дуже якісний результат, оскільки знищено ракетний корабель проекту 22800 «Каракурт» з вісьмома ячейками для крилатих ракет «Калібр».

Поделиться публикацией