ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДОРУЧИВ МІНІСТРУ ОБОРОНИ АНДРІЮ ЗАГОРОДНЮКУ РОЗРОБИТИ І ЗАТВЕРДИТИ ПЛАН ОБОРОНИ І БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Загороднюку розробити і затвердити план оборони і безпеки України від агресії, а також вимагає від керівництва Служби безпеки реформувати спецслужбу.

Про це 2 вересня ц.р. він заявив на нараді з главами уряду, Ради та силових структур.

«Оборона, пріоритет — потужна і боєздатна армія. Міністру оборони Андрію Загороднюку — запропонувати зміни до законодавства, необхідні для побудови міцного війська. У тому числі — розробити і затвердити план оборони і комплекс заходів щодо забезпечення безпеки країни від агресії », — сказав глава держави.

Також президент озвучив вимогу і для СБУ.

«Прийняти концепцію реформування СБУ, при цьому викласти цілісне бачення спецслужби і перспективи розвитку української спецслужби», — заявив Зеленський і закликав прийняти закон про захист секретної інформації, а також доручив активізувати роботу по «виконання заходів щодо впровадження концепції контррозвідувального режиму в Україні».

Як повідомляли новини «Сегодня», в кінці червня президент заслухав доповідь начальника Генерального штабу ЗСУ Руслана Хомчака про стан справ в армії, під час їх реформування та шляхи вирішення проблемних питань. Також Зеленський заявив, що з 2020 року стандарти НАТО повинні впроваджуватися в ЗСУ.

Поделиться публикацией