АБРОМАВІЧУС ПООБІЦЯВ КОНКУРС НА ГЛАВУ «УКРОБОРОНПРОМУ» ДО КІНЦЯ РОКУ

Конкурс з відбору генерального директора державного концерну «Укроборонпром» буде оголошений до кінця цього року.
Про це заявив генеральний директор концерну Айварас Абромавічус, який 2 вересня офіційно приступив до виконання своїх обов’язків, повідомила прес-служба «Укроборонпрому».

«І президент, і я, і всі члени Наглядової ради концерну залишаємося прихильниками конкурсного відбору генерального директора. Конкурс буде оголошено до кінця року», — заявив Абромавічус. За його словами, відразу після інавгурації президент Володимир Зеленський звернувся до нього з проханням очолити Наглядову раду концерну «Укроборонпрому» і почати глибинну трансформацію компанії. За три неповних місяці роботи Абромавічус на цій посаді Наглядова рада встигла сформувати Номінаційної комісію за участю міжнародних консультантів, провести десятки співбесід і відібрати кількох претендентів на посаду генерального директора.

«Вперше в історії директор «Укроборонпрому» повинен був бути обраний на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей. Але поки йшла процедура спецперевірки кандидатів, в Концерні почали відбуватися речі, які могли мати негативні наслідки для національної безпеки», — пояснив новообраний генеральний директор .

30 серпня президент Володимир Зеленський призначив Айвараса Абромавичуса генеральним директором державного концерну «Укроборонпром». У той же день Зеленський звільнив з посади гендиректора «Укроборонпрому» Павла Букіна, а також припинив повноваження Абромавічуса як члена наглядової ради державного концерну «Укроборонпром».

Поделиться публикацией