ВІЙСЬКОВІ РОСІЇ ПОЧАЛИ ВСТАНОВЛЮВАТИ ДОДАТКОВИЙ ЗАХИСТ НА ТАНКИ

Військові Росії в окупованому Криму почали встановлювати додатковий захист на танки.

Про це 31 серпня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

 

Танки Т-72Б3М з новим захистом були показані на виставці військової техніки в окупованому місті Сімферополь, в місті Севастополь, також були помічені на навчаннях танки Т-72Б3 з новим захистом.

Як зазначено, танки Т-72Б3М надійшли на озброєння танкового батальйону 126-ї бригади берегової оборони 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту Росії.

Для посилення захисту Т-72Б3М та Т-72Б3 було встановлено протикумулятивний екран, який має захищати верхню півсферу танка.

Також було помічено танк Т-90АК з новим захистом, який було посилено мішками, які поклали на екран.

Імовірно, цим посиленням російські військові мають намір підняти захист танків від переносного протитанкового ракетного комплексу «Javelin», який стоїть на озброєні України.

FGM-148 «Javelin» може уражати ціль в найменш захищену частину танка — дах, таким чином залишковий струмінь завдяки калібру БЧ матиме потужний позаброньовий вплив.

Також наведення можливе за складних метеоумов, у темряві та під час значної задимленості, що забезпечує значну перевагу над комплексами другого покоління без тепловізійних прицілів.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin.

1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

У травні 2018 року Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до України

У грудні 2019 року Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу.

У лютому 2020 року Міністерство оборони США уклало угоду на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для України та інших країн – партнерів.

Вже у червні 2020 року до України прибуває партія протитанкових ракетних комплексів від США.

Також американські інструктори проводять курси для українських інструкторів з підготовки бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin.

Наприкінці навчання українські інструктори отримують відповідні сертифікати від американських колег та сертифікати Школи протитанкової артилерії НАСВ.

Поделиться публикацией