ЗА ПЕВНИХ УМОВ МОЖЛИВЕ ПРЯМЕ ВІЙСЬКОВЕ ЗІТКНЕННЯ НАТО ТА РФ – ЕКСПЕРТ

Відповідаючи на питання щодо прямого військового зіткнення НАТО та РФ, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак сказав, що за певних умов це можливо.

Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

«За певних умов це можливо. Тому що одна з ідей Путіна полягає в тому, що він не має права програти Україні. Він же розповідає російському суспільству, що на території України відбувається війна західного світу проти Росії. За таких умов, якщо він провокує конфлікт з НАТО, то це може бути для нього такою собі рятівною паличкою», — пояснив В. Бадрак.

Експерт наголосив, що путін розпалює конфлікт і потім починає процес урегулювання цієї ситуації, адже Альянс, насправді, не зацікавлений у війні.

«Я переконаний, що в Кремлі це розглядається як варіант збереження режиму Путіна. Але питання в тому, що їм треба вийти з нього в такий спосіб, щоби потім запропонувати сісти за стіл переговорів. І тоді він уже виходить не з російсько-української війни, а з війни Росії проти всього світу. Якісь умови він, звісно, може для себе виторгувати, на що він, власне, і розраховує», — додав директор ЦДАКР.

Підсумовуючи він заявив, що не обов’язково так може відбутися, але не виключає такого розвитку подій.

Поделиться публикацией