РОСІЙСЬКА АРМІЯ ВЗЯЛА ОПЕРАТИВНУ ПАУЗУ – АМЕРИКАНСЬКІ АНАЛІТИКИ

Фронт в Україні стабілізувався, російська армія взяла оперативну паузу, а Росія готує заходи для мобілізації економіки. Це свідчить, що Кремль готується до тривалої війни. Таких висновків дійшли аналітики Американського інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Про це 7 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Там зауважили, що 6 липня в Україні вперше за 133 дні війни не було заявлених або оцінених російських територіальних здобутків. Це підтверджує те, що російські війська в основному почали оперативну паузу.

 «Міністерство оборони Росії щодня заявляло про територіальні здобутки з початку війни, але не заявляло про жодну нову територію чи переміщення наземних сил після завершення оточення Лисичанська 3 липня, – сказано у звіті ISW за 6 липня. – Російські сили, ймовірно, обмежаться відносно невеликими наступальними діями, намагаючись створити умови для більш значних наступальних операцій і відновити бойову міць, необхідну для виконання цих більш амбітних завдань».

Американські аналітики також кажуть, що Кремль готує так звану криптомобілізацію економіки Росії для тривалої війни проти України. Там готують законодавство, яке дозволить урядовцям відкликати працівників з особистих відпусток, переносити відпустку без згоди працівника та вимагати від працівників роботи у вихідні, святкові та нічні дні. Ці заходи дозволяють Кремлю встановити прямий контроль над більшістю аспектів російської економіки, включаючи призупинення прав і захисту деяких працівників, які зазвичай мають.

Поделиться публикацией