ДОПОМОГА ЗАХОДУ ДЛЯ УКРАЇНИ МОЖЕ ЗМЕНШИТИСЯ НАСТУПНОГО РОКУ — THE ECONOMIST

Байден вже має схвалення Конгресу на відправку в Україну зброї на суму 6 мільярдів доларів з наявних запасів.

«Але після цього, ймовірно, буде затримка на кілька місяців, поки Конгрес буде розглядати новий запит. Те, що з’явиться, може бути краплями допомоги, а не великими пакетами, як торік», — прогнозує The Economist.

У довгостроковій перспективі допомога Україні швидко перетворюється на партійне питання, що вносить більшу невизначеність. Республіканські виборці під впливом Дональда Трампа, який може знову стати кандидатом в президенти США, почали ставити під сумнів подальшу допомогу Україні. Демократи, як і раніше, підтримують Україну. Великий бюджетний дефіцит і високі відсоткові ставки змушують політиків усіх партій неохоче брати в борг. І навіть демократи підтримують ідею про те, що європейські союзники Америки повинні брати на себе більшу ініціативу в конфліктах в Європі.

«Ми повинні готуватися до тривалої війни в Україні. Знадобиться чимало часу, щоб військовим шляхом вигнати з окупованої Росією частини України всі 200 тисяч або більше російських військ», — попередив 17 вересня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Поделиться публикацией