ДОЗ ВИКОНАНО НЕ БУЛО – С. РАХМАНІН

Державне оборонне замовлення де-факто не виконали. ДОЗ, який на початку року погодив комітет Верховної Ради з питань оборони, безпеки і розвідки, виконано не було. Конкретна кількість виробів не було виготовлено і певний обсяг послуг не було надано.

 

Про це в інтерв’ю порталу «Обозреватель» повідомив народний депутатУкраїни, член парламентського комітету з питань оборони, безпеки та розвідки Сергій Рахманін.

 

«Винні всі потроху, хто причетний до розроблення й просування цього документа. І перш ніж рухатися далі, я хотів би спробувати пояснити, що таке ДОЗ. Бо далеко не всі собі уявляють, що це таке. Наскільки це складно, важливо і чому невиконання ДОЗ – це біда. А далі поговоримо про те, чому оборонне замовлення не було виконане як слід і хто в тому завинив», — додав він.

 

Також спів бесідник додав, що державне оборонне замовлення – це механізм належного забезпечення системи безпеки й оборони держави. У кожної із силових структур – Нацгвардії, прикордонників, СБУ, Головного управління розвідки, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони тощо – є потреби, кожна вимагає зброї, озброєння, боєприпасів тощо. А ще – обладнання, приладів і програм. Окрім того, є необхідність працювати над новими зразками озброєнь і новими технологіями, тому відповідні конструкторські і дослідні роботи має бути затверджено й профінансовано. Держава має чітко уявляти, для чого саме й наскільки критично силовикам потрібна саме така одиниця техніки, такий матеріал чи така розробка. Насамперед це стосується Збройних сил, потреби яких формує Генштаб, а замовником виступає Міноборони.

Поделиться публикацией