ДЛЯ УДАРУ ПО КРИМСЬКОМУ МОСТУ СБУ ТА ВМСУ ВИКОРИСТАЛИ ЕКСПЕРЕМЕНТАЛЬНИЙ ДРОН, РОЗРОБЛЕНИЙ УКРАЇНСЬКИМ ОПК

Атаки українських надводних дронів показали в репортажі CNN.

Голова СБУ Василь Малюк повідомив телеканалу, що використаний безпілотник «Морський малюк» (Sea Baby) є результатом багатомісячних розробок, які розпочалися одразу після російського вторгнення. «Надводні дрони – це унікальний винахід СБУ. За допомогою цих безпілотників ми нещодавно здійснили успішну поразку Кримського мосту, великого десантного корабля «Оленьогорський горняк» та танкера SIG», — заявив Василь Малюк.

Українські спецслужби оприлюднили  ексклюзивні кадри, на яких показано момент у липні, коли вони використали експериментальний морський безпілотник для атаки на російський міст до анексованого Криму, надавши нові подробиці атаки та попередивши, що напади будуть і далі. По суті, СБУ вперше відкрито взяла на себе відповідальність за операцію, повідомляє американський телеканал CNN, якому і передали кадри, де зафіксована атака 17 липня.

Вона призвела до пошкодження дорожніх смуг мосту та, за словами російських чиновників, загибелі двох цивільних. Це була друга атака на життєво важливу переправу, і вона показала, як важко захистити єдиний російський зв’язок з півостровом.

Поделиться публикацией