ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ТА ДІФКУ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ЩОДО ПІДТРИМКИ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ

Державний концерн «Укроборонпром» та Державна інноваційна фінансово-кредитна установа (ДІФКУ) підписали Меморандум про співпрацю. 11 вересня, свої підписи під документом, який дає початок співпраці з розвитку інноваційних проектів, поставили Генеральний директор «Укроборонпрому» Павло Букін та Голова правління ДІФКУ Володимир Ставнюк. Таку інформацію повідомляють на офіційному сайті держконцерну 11 вересня ц.р.

 

Мета Меморандуму – розбудова інноваційної системи та визначення наявних інноваційних можливостей, проектів та стартапів. Йдеться про підтримку нових ідей у науці та освіті, сприяння розвитку українського винахідництва та його патентування, створення рівних можливостей і доступу до інформації та інвестицій українським науковцям, організаціям, освітнім закладам та бізнесу. Крім того, документ передбачає співпрацю Концерну та ДІФКУ із впровадження та реалізації локальних інноваційних проектів.

 

«Цей Меморандум передбачає нові можливості для розробки та впровадження інноваційних ідей, конструкторських і технологічних рішень. У Концерні вже створені механізми і продовжується формування структури для відбору та відповідного фінансування інноваційних стартапів. І підписання Меморандуму є значною складовою цього процесу, який дозволить запроваджувати новітні науково-технічні досягнення у виробництво озброєння», – зазначив у ході підписання Генеральний директор «Укроборонпрому» Павло Букін.

 

Натомість Голова правління ДІФКУ Володимир Ставнюк запевнив у максимальному сприянні реалізації нових ідей та технічних інновацій, які вдосконалять виробництво на підприємствах оборонно-промислового комплексу України.

 

Нагадаємо, що підприємства ДК «Укроборонпром» вже успішно реалізують інноваційні проекти спільно з НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського». Насамперед, йдеться про вдосконалення стрілецької зброї, створення безпілотників тощо.

Загалом «Укроборонпром» співпрацює майже з півсотнею українських вищих навчальних закладів, залучаючи науковий потенціал до вирішення виробничих питань у процесі створення та модернізації зброї та військової техніки.

Поделиться публикацией