В БРАЗИЛІЇ ЗАВЕРШИВСЯ ЧЕРГОВИЙ ЕТАП ТЕНДЕРНОГО ПРОЦЕСУ ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦЯ НА БУДІВНИЦТВО 4 КОРВЕТІВ

В Ріо-де-Жанейро завершився черговий етап тендерного процесу щодо визначення переможця на будівництво 4 корветів класу «Tamadare» в інтересах Військово-морських сил Бразилії. Така інформація повідомляється в серпневому випуску журналу Defense Express № 8 2018 року.

Також повідомляється, що  вже 30 жовтня відбудуться оголошення «короткого списку» учасників тендеру. Український проект, який на конкурсі представляло ДП «ДГЗІФ» «УКРІНМАШ», вже названий місцевими експертами «суперофертою» і має всі шанси на подолання чергового етапу змагання.

«До участі в проекті Управлінням керування військово-морськими програмами (Diretoria de Gest o de Programas da Marinha, DGePM) Військово-морських сил Бразилії спільно з Державним підприємством з управління військово-морськими проектами EMGEPRON (Empresa Gerencial de Projetos Navais) було запрошено 21 компанію з 16 країн світу. Подати заявки могли підприємства, що мають досвід кораблебудування не менше ніж 10 років», — йдеться в статті.

Для участі в тендері в ДП «ДГЗІФ» «УКРІНМАШ» запропонували власний проект NAPIP – Проект 58300 «Амазонія» За основу було взято Проект 58250 Національного корвета України, який був доопрацьований ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (Миколаїв). Зокрема, були частково зміненні та адаптовані засоби озброєння, навігації, окремі РЛС та засоби РЕБ виробництва провідних європейських виробників. Проект повністю відповідає всім технічним вимогам, які були виставлені Командуванням ВМС Бразилії.

На відміну від решти учасників, Україна пропонує збудувати всю серію з 4 кораблів на потужностях єдиної військової верфі ВМС Бразилії у Ріо-де-Жанейро (AMRJ). Це дозволить ВМС Бразилії здійснювати інженерно-технічний супровід та фінансово-економічний контроль будівництва та відповідних витрат.

Поделиться публикацией