В БЕРДЯНСЬКУ СПУСТИЛИ НА ВОДУ ДВА БРОНЕКАТЕРИ ВМС ЗСУ

З метою посилення військової присутності Військово-морських Сил ЗС України в акваторії Азовського моря, та проведення розвідки, демонстрації прапору, в Бердянськоиу морському торговельному порту 10 вересня був спущений на воду перший Малий броньований артилерійський катер (МБАК) ВМС ЗС України в Азовському морі P178 “Лубни” ( проект 58155 шифр “Гюрза-М”), що був перекинутий сюди в суботу. Повідомляє Український Мілітарний Портал.

Сьогодні, о 07.15 ранку, в акваторії Бердянського морського порту був спущений на воду ще один малий броньований артилерійський катер – P178 “Кременчук”.

Певний час ще необхідно на встановлення демонтованого для транспортування обладнання та вивчення акваторії Азовського моря, після чого чергова група МБАКів зможе розпочати виконання завдань за призначенням.

Як і очікується до кінця року на Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС ЗС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази ВМС ЗС України з Миколаєва, що до окупації Криму знаходилась у смт. Новоозерне в затоці Донузлав. В подальшому на її базі буде створено катерний дивізіон з майбутнім розгортанням сил та засобів.

Таким чином відбудеться переформатування структури Командування Військово-морських Сил ЗС України.

 

Поделиться публикацией