В УКРАЇНІ ПОТРІБНО СТВОРИТИ РАКЕТНУ КОРПОРАЦІЮ – ПРЕДСТАВНИК ОПК

В Україні вкрай потрібно створити ракетну корпорацію з низки наявних підприємств, які беруть участь у перспективних ракетних програмах і розробках. Про це в інтерв’ю   інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» заявив представник ракетної галузі.

За його словами, одразу після обрання нового Президента України Володимира Зеленського йому було надіслано відповідного листа з викладеною ідеєю та обґрунтуванням необхідності створення ракетної корпорації. Зокрема, як зазначив представник ОПК України, такий підхід дозволить не тільки зберегти кооперації в ракетній галузі, але й забезпечити розвиток створення потужних ракет для потреб обороноздатності України та розширити чималий експортний потенціал українських ракет.

Співбесідник агентства також зазначив, що нині існують підприємства, які на сто відсотків зав’язані  на дуже конкретні ракетні програми. Зокрема, такі підприємства, як «Візар» або Ізюмський приладобудівний завод знаходяться в повній залежності від замовлень комплектуючих для реалізації наявних ракетних програм. Отже, на думку ракетобудівника, така корпорація зараз надзвичайно потрібна не тільки для виконання державного оборонного замовлення, але й для розширення замовлень, в тому числі, і зовнішніх.

Він додав, що ракетна корпорація може бути створена та розвиватися як в середині ДК «Укроборонпром» так і окремо, в залежності від того, у який спосіб буде відбуватися трансформація вітчизняного ОПК в межах його реформи.

Крім того, він висловив переконання, що створення ракетної корпорації дозволить завести в цю галузь чимало приватних компаній, які могли б виконували замовлення з забезпечення цієї галузі комплектуючими сучасного виробництва, тобто з урахуванням створення новітніх матеріалів та впровадженням нових технологій.

Поделиться публикацией