В УКРАЇНІ ВИРОБЛЯЮТЬ МОДУЛЬНІ ПІДЗЕМНІ КОМАНДНІ ПУНКТИ

Компанія “Метінвест” налагодила виробництво сталевих підземних командних пунктів для потреб Збройних Сил України. Про це повідомив Мілітарний з посиланням на компанію.

Зокрема, перший сталевий штаб вже переданий Сухопутним військам на безоплатній основі та вже використовується за призначенням. В залежності від комплектації, штаб може складатися з 5 чи 6 окремих модулів. Ці модулі можуть мати різну комплектацію і використовуватися як командний пункт, санітарне, житлове або медичне приміщення. Зібраний штаб може вміщати близько 30 військовослужбовців. Також в модулях розміщені душові кабінки, бойлери, робочі місця та місця для установки робочого обладнання.

Бункер обладнується системами вентиляції та освітлення, місцями для зберігання електроніки та озброєння. Конструкція командного бункера базується на стандартному бункері “Криївка”, що вже використовується у Збройних Силах. Габарити нового варіанту збільшили до 6 метрів завдовжки й 2,3 метра заввишки.

український уряд виділив рекордну суму коштів на будівництво фортифікаційних споруд — 17,5 млрд грн, які будуть направлені на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, відповідне обладнання та систему невибухових загороджень.

Поделиться публикацией