ШОЙГУ ПРИБОРКАВ ПРИГОЖИНА. ПВК “ПІДУТЬ В АРМІЮ”

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав всім «добровольчим загонам», які воюють проти України, до 1 липня підписати контракти з армією. Це стосується всіх ПВК, зокрема і «вагнерівців». Про це повідомило агентство РБК-Україна з посиланням на розпорядження, опубліковане Міноборони РФ.

Російські чиновники стверджують, що контракт надасть так званим «добровольчим формуванням» необхідного правового статусу, створить «єдині підходи до організації всебічного забезпечення». У Міноборони РФ зазначили, що найманці мають можливість підписати індивідуальні контракти як з загонами, так і з міністерством безпосередньо. Варто зазначити, що «добровольчими загонами» у Росії називають приватні воєнні компанії, оскільки їх діяльність офіційно заборонена в РФ. Це стосується і «вагнерівців», власником яких є Євгеній Пригожин.

Сварка між власником «вагнерівців» Євгеном Пригожиним та чиновниками з Міноборони РФ точиться вже протягом декількох місяців. Пригожин активно критикує міністра Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова за провали на фронті. Засновник «вагнерівців» приписує собі «успіхи», а після чергового конфлікту він наказав вивести своїх бойовиків з Бахмута. На тлі просування ЗСУ на Бахмутському напрямку риторика Пригожина посилюється.

У ГУР Міноборони України вважають, що ватажки окупантів бояться відповідальності за неминучу поразку Росії у війні, тому влаштовують публічні сварки.

Поделиться публикацией