В РОСІЇ ЗАНЕПОКОЄНІ ЗБІЛЬШЕННЯМ ВІЙСЬКОВИХ ВИТРАТ УКРАЇНИ

Про це свідчать публікації у ЗМІ РФ. Зокрема, видання Известия.ru приділило особливу увагу тому, що президент Зеленський підписав указ про збільшення військових витрат України та зробило огляд подій у цій сфері.

Так видання вказує, що в Україні ввели в дію рішення Ради національної безпеки країни (РНБО) від 14 травня, яке передбачає збільшення військових витрат у бюджеті України у найближчі три роки. Відповідний указ 18 травня підписав президент України Володимир Зеленський.

«Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про пропозиції до бюджетної декларації на 2022-2024 роки по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», — зазначено в документі.

Йдеться про рішення РНБО збільшити витрати на безпеку і оборону в 2022, 2023 і 2024 роках з урахуванням військово-політичної обстановки. Кабінету міністрів доручено також передбачити в бюджетній декларації «витрати на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 5% від запланованого обсягу ВВП».

 

В РФ звернули увагу на те, що 18 травня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що країна розглядає можливість придбання протиракетної системи, аналогічної ізраїльському комплексу «Залізний купол».

 

Також згадується про те, що секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що на чергового засіданні Ради було розглянуто вісім питань, серед них в тому числі затвердження стратегії кібербезпеки України, а також питання біологічної безпеки та захисту.

Поделиться публикацией