БРОНЕТАНКОБУДУВАННЯ ТА ВИСОКОТОЧНІ ЗАСОБИ УРАЖЕННЯ – ОСНОВА ВТС УКРАЇНИ З ПАКИСТАНОМ

Продукція бронетанкобудування та високоточні засоби ураження, а також сервіс спеціального та військового призначення – ключові акценти військово-технічного співробітництва України з Пакистаном. Так прокоментували Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння напрямки ВТС України та Пакистану.

 

19 травня у Києві відбулася зустріч міністра оборони України Андрія Тарана з головнокомандувачем армії Ісламської Республіки Пакистан генералом Камар Джавед Баджвою.

 

 

Андрій Таран підтвердив зацікавленість у інтенсифікації взаємодії у військовому та військово-технічному співробітництві. Міністр оборони України поінформував делегацію Ісламської Республіки Пакистан про можливості підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу, про новітні розробки ОВТ національного виробництва, які вже використовуються підрозділами ЗС України під час виконання бойових завдань. Значна увага була приділена новинкам ОПК, які перебувають на завершальній стадії розроблення.

Головнокомандувач армії Ісламської Республіки Пакистан висловив задоволення рівнем співпраці з Україною, зауваживши, що настав час для розширення саме довгострокового оборонного співробітництва.

 

Випробування ПТРК «Скиф» у Пакистані

Як повідомляв в інтерв’ю «ОПК» у жовтні 2020 року генеральний директор державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря, Пакистан серед країн, які стабільно купують досить багато українських озброєнь, комплектуючих до військової техніки та послуг військового призначення. Загалом Пакистан разом із Китаєм та Туреччиною можна віднести до групи країн, де відбувається стабільне зростання імпорту української оборонної продукції. Як країна, що зробила ставку на українську бронетехніку, Пакистан закуповує у нас запасні частини для ремонту танків Т-80УД і моторно-трансмісійні установки для танків «Аль-Халід».

 

Україна ремонтує Ил-78 пакистанських ВПС

Поделиться публикацией