ВІЙНА — ЦЕ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНЕ ПИТАННЯ – ЗАГОРОДНЮК

Зараз війна — це високотехнологічне питання. І тому нам потрібні хороші, розумні люди.

Про йдеться в інтерв’ю Міністра оборони України Андрія Загороднюка виданню «Цензор.НЕТ».

«Людина приходить служити, отримує технічну спеціальність. Далі вона йде в офіцери. Отримує офіцерську освіту. І повинна, в ідеалі, її отримувати вже за стандартами НАТО. Потім вона переходить на більш високі позиції і отримує додаткову освіту. Ось цей continious education — принцип, який закладений у нашій доктрині спочатку. Він дуже добре прописаний у доктринах західних партнерів», — заявив він.

Зокрема, міністр оборони зауважив, що почати це складно, і це нешвидка історія.

«Почати ми хочемо вже цього навчального року, зараз спілкуємося з нашими іноземними партнерами. Я говорив про це в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Кожному з членів Альянсу ми говоримо про те, що, будь ласка, надсилайте викладачів, ми хочемо переймати досвід. А з наступного навчального року запустимо постійні програми, і у нас буде підхід train-the-trainers. Тобто навчатимемо новим підходам викладачів, щоб мати можливість давати якісну освіту власними силами», — повідомив співбесідник.

А. Загороднюк вважає, що постійно людина самовдосконалюється, тому що все змінюється. Особливо змінюються методи бойових дій, методи ведення війни.

«Але головне — військовослужбовець повинен розуміти, що він отримає освіту західного зразка, вивчить англійську мову, отримуватиме нормальні, пристойні гроші. І навіть після звільнення, якщо він захоче звільнятися, буде конкурентним фахівцем на ринку праці. Ми сподіваємося, що коли вони це зрозуміють (а ми повинні це донести), це приверне до нас таланти», — підсумував міністр оборони.

Поделиться публикацией