ВПЕРШЕ SIKORSKY CHALLENGE ВИДІЛИТЬ ОБОРОННУ ПАНЕЛЬ ЯК ОКРЕМИЙ КОНКУРС ОБОРОННИХ ТЕХНОЛОГІЙ – ЗГУРОВСЬКИЙ

Впродовж 7-го Фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge, створеного на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (НТУУ КПІ), вперше окремо буде виділена оборонна панель як окремий конкурс оборонних технологій.

Про це повідомив ректор НТУУ КПІ, академік Національної академії наук України Михайло Згуровський.

За його словами, у роботі Sikorsky Challenge беруть участь 5 підприємств ДК «Укроборонпром» та 2 підприємства Державного космічного агентства України.

Створена в НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» інноваційна екосистема Sikorsky Challenge підтримується НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» і Науковим парком «Київська політехніка. З 16 по 19 жовтня 2018 року в НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» відбудеться VІI міжнародний Фестиваль інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2018 року.

Також він додав, що в планах НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» є проведення окремого конкурсу, разом з партнерами, оборонних технологій вже навесні наступного року.

«Оцінка оборонних технологій відбуватиметься за критеріями: «ідея», «проведені випробування», «наявний прототип», «дрібна серія», «діючий бізнес/серійне виробництво», — повідомив гендиректор Sikorsky Challenge Володимир Гнат.

За його словами, у 2017 році з 260 попередньо поданих на конкурс проектів в усіх галузях було відібрано та представлено потенційним інвесторам  60 проектів; 42 проекти підтримали національні та іноземні партнери.

Зокрема, проекти створення безпілотного авіаційного комплексу та в галузі кібер безпеки вже були підтриманні інвесторами.

В. Гнат поінформував, що підтримка проекту інвестором значною мірою залежить від здатності команди розробників представити проект. Особливу увагу інвестори приділяють бізнес плану, зокрема, аналізу конкретних витрат  та механізму повернення інвестицій, а також аналізу конкурентів.

 

Фахівець поінформував: у Фестивалі беруть участь не тільки для того, щоб просунути свій винахід або стартап. Тут можна поспілкуватися з іншими інноваційними підприємцями, познайомитися з інвесторами і бізнес-ангелами. Завдяки такому спілкуванню народжуються нові ідеї і популяризується філософія креативного підприємництва. З кожним роком Фестиваль привертає до себе все більше уваги суспільства – програма стає більш насиченою, зростає кількість учасників і гостей.

Авторські колективи проектів-переможців Конкурсу стартапів отримають можливість реалізувати свої проекти у середовищі Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge та Наукового парку «Київська політехніка» за підтримки грантових та венчурних фондів.

Конкурс стартапів — це одна з найголовніших щорічних подій в сфері інноватики України. Конкурс збирає не лише розробників проектів у багатьох галузях науки і техніки, але й представників великого інвестиційного бізнесу.

Метою Конкурсу стартапів є визначення найцікавіших і найактуальніших проектів  та надання авторам кращих з них допомоги в комерціалізації, створенні успішних стартап-компаній та виведенні інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки.

Поделиться публикацией