ВМФ США ОТРИМАВ ПЕРШИЙ ЗАМОВЛЕНИЙ КОНВЕРТОПЛАН

ВМФ США отримав перший замовлений у 2018-у році конвертоплан CMV-22B.

Про це 23 червня ц.р. повідомив Український мілітарний портал із посиланням на оприлюднені світлини U.S. Naval Air Forces.

Він надійшов до 30-го Флотського багатофункціонального логістичного ескадрону ( англ. – Fleet Logistics Multi-Mission Squadron 30, скорочено VRM-30), що було створено спеціально для нових завдань.

29 червня 2018 року ВМФ США уклали з консорціумом Bell/Boeing третій довгостроковий контракт на виробництво і постачання 58 конвертопланів V-22 «Osprey» для США і Японії. Його вартість склала 4,191 млрд доларів

Угода передбачала поставку 39 конвертовланів CMV-22B для ВМФ США, а також 14 у версії MV-22B для КМП США, один апарат CV-22B для ПС США і 4 апарату версії MV-22B в рамках програми «іноземні військові продажі» для Сил самооборони Японії.

Перший конвертоплан CMV-22B у підрозділі ВМФ США Фото: U.S. Naval Air Forces

На службі у ВМФ США конвертоплани CMV-22B замінять палубні тактичні транспортні літаки C-2A, які зараз виконують забезпечення перевезення військ і вантажів на американському флоті.

В першу чергу військові мають намір використовувати такі апарати для доставлення запчастин на авіаносці, що знаходяться на великій відстані від узбережжя.

Поделиться публикацией