УКРАЇНА – ЄС ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ВЕЛИЧЕЗНУ ЄДНІСТЬ У БОРОТЬБІ З КОРОНАКРИЗОЮ — ВІЦЕПРЕМ’ЄР З ПИТАНЬ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

«Україна – ЄС продемонстрували величезну єдність у боротьбі з коронакризою. Не лише ЄС підтримував фінансово Україну, Україна також забезпечувала направлення лікарів, перевезення вантажів нашими літаками. Це дуже важливо й показує двосторонній формат нашої взаємодії. Моє завдання, щоб до саміту Україна – ЄС всі рішення стали можливими».

Про це 23 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на інтерв’ю віцепрем’єра з питань євроінтеграції Ольги Стефанішиної для ТСН.

«Україна буде наполягати на ПДЧ, Україна наполягає на тому, що Україна — майбутній член НАТО й фактично всі наші зусилля концентруються на тому, аби щодня наближатися до цієї мети. Ми вже виконуємо річні Національні програми Україна – НАТО, які за формою та змістом є такими, що відповідають плану дій щодо членства і, зокрема, щодо амбіцій», —  зазначила Стефанішина.

«Я впевнена, що у найближчі роки ми зможемо знайти консенсус щодо перспективи членства України в НАТО та отримання Україною статусу учасника Програми розширених можливостей», — повідомила Ольга Стефанішина. Це абсолютно не є тим етапом, який віддаляє або наближає нас до членства в НАТО. Це інструмент, який дозволяє нам ще більше долучатися до операцій НАТО, ще більше отримувати та обмінюватись оперативною інформацією, створювати систему стійкості всередині країни й ефективних механізмів реагування на кризи, тому що це і є стандарти НАТО. Тому мені здається, що ця програма дозволить нам посилити практичний вимір співробітництва з НАТО, але ніяким чином не є інструментом членства — ця мета в нас залишається, ми її просуваємо послідовно на політичному рівні й будемо просувати далі.

Поделиться публикацией