ВИРОБНИК ЛІТАКІВ «СУ», ГЕНДИРЕКТОР АХК «СУХИЙ» ЗАСУДИВ ВІЙНУ В УКРАЇНІ

На офіційному сайті АТ «АХК Сухий» розміщено публічну заяву генерального директора Юрія Слюсаря, в якій він засудив війну в Україні, заявив про скорочення штату компанії через неможливість роботи в умовах санкцій та про своє звільнення.

Повний текст заяви:

“З 10 листопада 2020 року я є генеральним директором компанії, коріння якої сягає далеких воєнних років Великої Вітчизняної. Засновник компанії Павло Сухий був видатним авіаконструктором, родом із Білорусії. У 1940-ті роки Павло Йосипович Сухий обіймав посаду Головного конструктора на авіаційному заводі №135 у Харкові.

Я приходив на посаду керівника з бажанням зміцнити російську авіаційну галузь, але навіть не уявляв себе, що літаки, що їх я очолюю, будуть бомбити мирні райони Харкова, де колись працював засновник ОКБ «Сухий».

Проведення спецоперації в Україні стало для мене рисою, яку я не можу перейти на посади Генерального директора АТ «АХК «Сухий». Зброя для вбивства мирних громадян Я не хочу бути причетною до знищення славного імені «Сухий».

З огляду на критичних санкцій із боку Заходу щодо багатьох компаній Росії, зокрема і АТ » Сухий » , ми можемо вести діяльність на колишніх потужностях, і навіть утримувати існуючу кількість співробітників. Для мене це ключовий момент: ухвалення рішень про звільнення співробітників та конструкторів, це фінал історії «Сухого». Я не можу дивитися як знищують колір російського авіапрому внаслідок недалекоглядних рішень уряду нашої Батьківщини.

Прошу вважати цю заяву моєю офіційною позицією щодо звільнення з посади Генерального директора ПАТ ОАК — керуючої компанії АТ АХК Сухий».

Слюсар Ю.Б

Поделиться публикацией