НОВИЙ ТУРЕЦЬКИЙ БАК З УКРАЇНСЬКИМ ДВИГУНОМ СТАНЕ ФЛАГМАНОМ КОМПАНІЇ

Завдяки безпілотному управлінню новий БПЛА Kızılelma компанії Baykar Makina зможе виконувати складніші завдання у бою через відсутність ризику втрати пілота.

Про це 2 квітня ц.р. повідомив Укрінформ із посиланням на технічного директора компанії Baykar Makina Сельчук Байрактар у коментарі CNN Türk.

«Найбільша перевага Kızılelma в тому, що він безпілотний. Без управління пілотами є можливість виконувати набагато небезпечніші місії під час бойових дій. Втрата пілота іноді означає програш, тому не завжди можна ризикувати. Але це не про безпілотні платформи. Оскільки це літак-робот, його втрата не настільки вагома», — пояснив техдиректор Baykar Makina.

Сельчук Байрактар також пояснив, чому безпілотні платформи ще  не стали світовим трендом.

«Світ зараз переходить на такі платформи. Однією з головних причин затримки є величезні інвестиції в літаки п’ятого покоління. Якби цього не було, світ перейшов би на безпілотні літальні апарати ще 10 років тому», — сказав Сельчук Байрактар.

За його словами, безпілотник Kızılelma матиме набагато вищу швидкість, ніж всі інші безпілотники, що виробляє компанія. Нині йде підготовка до першого польоту Kızılelma.

Поделиться публикацией