РОСІЙСЬКІ ДЕСАНТНИКИ КИНУЛИ ПІД ІРПЕНЕМ МАШИНУ ЗІ СКЛАДУ СЕКРЕТНОГО КОМПЛЕКСУ «БАРНАУЛ-Т» З БЛОКОМ «СВІЙ-ЧУЖИЙ»

Машина здатна виявляти ціль на дальності до 40 км і передавати інформацію на засоби ППО в автоматичному режимі.

Армія РФ, яка відступила від Києва, залишила українським військовим вкрай рідкісні зразки техніки. Про це повідомив Defense Express з посиланням на відео, яке з’явилося у мережі.

На відео зафіксований район річки Ірпінь, яка, після знищення дамби, розлилась та утворила важкопрохідне болото. Серед знищених бойових машин десанту зафіксована машина на базі БТР-МДМ «Ракушка».

Це схоже на машину 9С932-2 зі складу комплексу розвідки та управління протиповітряною обороною «Барнаул-Т».

Ця ж машина відома під назвою МРУ-Д.

У розгорнутому вигляді 9С932-2, перші партії якої потрапили до армії РФ лише у 2018 році, виглядає наступним чином:

Ця машина оснащена радіолокаційною станцією, яка здатна виявляти цілі на дальності до 40 км. А головне — передавати цю інформацію на засоби протиповітряної оборони в автоматичному режимі.

«Судячи з того, що машина 9С932-2 у складеному та не пошкодженому вигляді, з високою долею вірогідністю у цій машині може бути цілим блок ідентифікації «свій-чужий». І це справжній подарунок для фахівців ЗСУ та оборонно-промислового комплексу України, — зазначає видання.

Нагадаємо, серед російських трофеїв, які вдалося захопити бійцях ЗСУ, зокрема, найновіша командно-штабна машина армії Росії — Р-149МА1, яка є елементом автоматизованої системи управління військами, відомої як «Созвездие». А також новенькі російські броньовані «Урали» моделі «Торнадо-У», які зійшли з конвеєру в 2021-му.

Поделиться публикацией