ПЕРШІ ПАРТІЇ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ ОСКОЛКОВИХ МІН КАЛІБРОМ 82 МІЛІМЕТРИ ВЖЕ НАДІЙШЛИ НА ФРОНТ – РЕЧНИЦЯ УОП

Перші партії артилерійських осколкових мін калібром 82 міліметри, виготовлення яких Укроборонпром налагодив на потужностях іноземних партнерів, вже надійшли на фронт.

Про це 13 січня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву речниці державного концерну “Укроборонпром” Наталі Сад на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

За її словами, вперше за 31 рік незалежності Україна налагодила виготовлення власної 82-міліметрової осколкової міни. Аби убезпечити виробничий цикл і трудові колективи, виробництво розгорнули на потужностях країн-партнерів.

Головною особливістю вдосконаленої українськими фахівцями міни для озброєння радянських стандартів є збільшення кількості смертоносних осколків при вибуху.

“Нам вдалося збільшити кількість осколків у 2-2,5 раза. Під час випробувань на щитовій мішені на відстані 5 метрів від епіцентру вибуху ми нарахували майже 460 осколків, тоді як штатна радянська міна має 198 фрагментів. При підрахунках на відстані 10–15 метрів кількість елементів ураження також була в рази більшою. Отже, українська міна, яка призначена для ураження живої сили противника на відстані 4500 метрів, буде ефективнішою”, — пояснила Сад.

За її словами, хоча про налагодження виробництва й повідомили нещодавно, насправді це сталося дещо раніше й українським захисникам і захисницям вже встигли відвантажити десятки тисяч нових мін. Вони добре зарекомендували себе в бойових умовах.

“Зараз ми говоримо про нарощування обсягів виробництва із тим, щоб повністю покрити потреби наших Збройних Сил у цьому типі боєприпасів”, — запевнила речниця Укрборонпрому.

За її словами, добре зарекомендували себе на фронті й нові снаряди радянських калібрів — 122 і 152 міліметри, які віднедавна виробляться в Україні, а також із залученням потужностей країн-членів НАТО. Обсяги їх виготовлення також нарощують. Адже потреби в таких боєприпасах щодня зростають. Завдання — за рахунок власного виробництва забезпечувати левову частку потреби Сил Оборони в таких дефіцитних снарядах.

 

Поделиться публикацией