БОРОТЬБА З БПЛА ВКЛЮЧЕНА У КОНЦЕПЦІЮ БОРОТЬБИ З ТЕРОРИЗМОМ

Боротьба з БПЛА включена у Концепцію боротьби з тероризмом в Україні, а саме у План заходів щодо її реалізації.

 

Про це 8 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал із посиланням на розпорядження оприлюднене Урядовим порталом.

 

План містить доручення відомствам щодо конкретних заходів. Згідно з планом, у силових структурах планується систематичне проведення навчально-практичних заходів з формування навичок припинення несанкціонованих польотів безпілотних повітряних суден, які можуть використовуватися для вчинення терористичних актів, над потенційно небезпечними об’єктами, насамперед об’єктами військової та критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу.

 

 

Боротьба з БПЛА включена у Концепцію боротьби з тероризмом в Україні

До березня 2021 року СБУ повинна розробити і подати в установленому порядку Кабінетові міністрів України пропозиції щодо внесення змін до статті 24 закону «Про боротьбу з тероризмом» щодо визначення критеріїв та порядку визнання організації терористичною, переліку обмежень, що застосовуються до організацій, визнаних терористичними, а також механізму оскарження прийнятого рішення.

 

До вересня 2021 року доручається розроблення механізму відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок терористичних актів.

 

Також доручається проаналізувати інституційний механізм координації діяльності суб’єктів боротьби з тероризмом, зокрема шляхом уточнення завдань і функцій Антитерористичного центру при СБУ, оптимізації його структури та штатної чисельності.

 

 

 

Ця проблема не є далекою від України, так після чергового оголошеного перемир’я не одноразово фіксувалось як бойовики російсько-терористичних військ скидають з БПЛА по позиціям ЗСУ ВОГи (скорочення з рос. «выстрел осколочной гранаты»).

 

Наприклад за офіційною інформацією такий факт був зафіксований 24 серпня 2020 року поблизу Майорська.

 

Наступного дня було поранено командира 137-го батальйону морської піхоти полковника Вадима Римаренко та сержанта, що його супроводжував. За наявною інформацію саме цей підрозділ був обстріляний бойовиками з БПЛА.

 

Подібне порушення з боку російсько-терористичних військ на жаль далеко не перше, у березні 2020 року з подібного БПЛА скинули ВОГ на санітарний автомобіль, що є грубим порушенням міжнародних угод з захисту медиків на передовій:

 

Тоді в районі населеного пункту Гнутове було скинуто дві гранати ВОГ по санітарному автомобілю 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией